A tervező.

Szerző: | okt 7, 2014 | A tervező | 0 hozzászólás

Czinder Tímea

1980-ban születtem Budapesten. Már egészen kiskoromtól kezdve foglalkozom ruhakészítéssel. 9-10 évesen nagymamám lábbal hajtós Singer varrógépével egyre-másra gyártottam a ruhákat a babáimnak.
Már ekkor biztos voltam benne, hogy ha felnövök, ruhákkal fogok foglalkozni. A pályaválasztásnál nem volt kérdés, hogy ruhaipari iskolába járjak.
A középiskolát a Modell Divatiskolában végeztem. Itt jártam modellező technikus képzésre is.
Ezután főiskolai diplomát szereztem a Könnyűipari Főiskola modellező mérnök szakán.
Iskolai éveim alatt rengeteg pályázaton, ruhatervező versenyen vettem részt, jó eredményekkel.
Többek között elnyertem a Dimm modelltervező verseny fődíját, az Aranyvarrótű verseny különdíját, és a Kaposvári Ruhatervező Nagydíj különdíját.

A főiskola ideje alatt készítettem ruhákat a fiatal divattervezőket foglalkoztató Látomásba. 2004-ben Náray Tamásnál dolgoztam. Végül Léber Barbaránál készítettem esküvői és estélyi ruhákat.

Saját Myrdin márkanév alatt készített ruháimban a színek és formák összhangját szeretném megteremteni, a megrendelő testi, és lelki tulajdonságait szem előtt tartva.
Repertoárunkon szerepelnek esküvői, estélyi, alkalmi ruhák öltönyök, szmokingok. Vállaljuk a menyasszony mellett a násznép toalettjének elkészítését is.
Korhű ruhákat készítünk a szerepjátékosok számára, legyen szó rokokó nagyruháról, gótikus ruháról, vagy akár vámpírjelmezről.
Cyberwear név alatt nem hétköznapi utcai viseletet készítünk nők és férfiak számára egyaránt.