Menyasszonyi ruha árak, mitől függ az esküvői ruha ára.

Szerző: | okt 7, 2014 | esküvői ruha cikkek | 0 hozzászólás

Az esküvői ruhák ára az elkészítés nehézségétől és a felhasznált alapanyagoktól függ elsősorban. Egy poliészter anyag: kb. 900-6000 forintba kerül amíg a hernyóselyem :
kb. 3000-35000 forint/m áron kapható .
A csipkék szintén drágák kb.: 5000-50000 forintig vásárolhatunk belőlük egy métert. Vannak olyan ruhák amelyek több méter anyag felhasználásával készülnek, mások viszont kevesebből.
Egy egyszerűen kivitelezhető rövid esküvői ruha mindig olcsóbb lesz mint egy azonos alapanyagból készült egyszerű hosszú uszályos darab.
A csipkék és selymek árain kívül a második legdrágább dolog, a kézi díszítés: gyöngyök varrása, ráncolás, hímzés. Az egyedi esküvői ruháknál a tervező márkanevét is meg kell fizetni amely gyakran garancia a jó minőségre.
A divattervezők profi sminkesekkel, fotósokkal, menedzserekkel, weblapkészítőkkel dolgoznak együtt ezért ezek is hatással vannak a náluk kapható ruha árakra ami nem jelenti azt, hogy drágábbak lennének mint az esküvői ruha kölcsönzők.
Sőt a fiatal tervezők által készített ruhák ára magasan veri a konfekcióban gyártott menyasszonyi ruhák ár érték arányát, gyakran alacsonyabb is annál.
Amíg a tervezőknél a márkán belül dolgozók munkabére és a fent felsoroltak vannak hatással az árra, addig a kölcsönzők áraira a külföldről behozott áruk utáni vám, az üzlet bérleti díja és az eladók munkabére.
A konfekcióban készült menyasszonyi ruhák anyagára általában alacsony, mivel leggyakrabban közepes vagy rossz minőségű anyagokat használnak. A lényeg, hogy a termék egyszerűen tisztítható és újra kölcsönözhető legyen.
A varrónők bére is alacsonyabb úgynevezett szalag munkások akik egy -egy fázis varrását ismerik igazán.
Ezen ruhák ár érték aránya rosszabb mint a méretre készített daraboké.
A nálunk kapható kész darabok: 35-180 ezer forintért vásárolhatóak meg.