Miért előnyősebb az egyedi esküvői ruha varratás mint a kölcsönzés.

Szerző: | okt 7, 2014 | esküvői ruha cikkek | 0 hozzászólás

Az előző cikkben is leírtuk, hogy a konfekcióban készült menyasszonyi ruhákat szalag munkában gyártják, a varrónők nem túl képzettek. Az így készült ruhák minősége a legtöbb esetben meg sem közelíti a varratott esküvői ruhákét.
A kölcsönzős ruhák úgy vannak tervezve, hogy az egyszerű tisztítást helyezik a minőségi anyagok elé. A műszálas anyagok olcsók, jól moshatóak, vasalhatóak, de allergiás tüneteket válthatnak ki, kevésbé szellőznek, mint a természetes anyagok.
Amíg a tervezők által készített ruhákban csak kis anyagtöbblet van az esetleges kiengedéshez, addig a konfekciós darabokban jóval nagyobb ez a mennyiség ezért nehezebbek, főleg ha abroncsos alsószoknyájuk van.
Amíg a méretre szabott ruha kiemeli viselője adottságait, és elrejti a hibákat addig a konfekciós darabok inkább kiemelik a rosszat. Mivel mindenki egyéni adottságokkal rendelkezik, ezért a tömegtermelésben gyártott „mindenkire jó” ruhák valójában nem jók senkire. (Megmosolygom mikor azt írják, hogy 38-44 méretre jó egy ruha.
Az esküvői ruha kölcsönzők számára az elsődleges szempont a minél nagyobb profit ezért olyan ruhára is rábeszélik a vevőt amely nem megfelelő méretű. A tervezők elsődleges szempontja az elégedett megrendelő és az, hogy a ruha úgy álljon viselőjén mintha rá öntötték volna.
A kölcsönzőkben eladók dolgoznak, akik alacsony fizetést kapnak, ezért néhányuk nem annyira kedves, mint a tervezők asszisztenciája, vagy eladói.